П`ятниця, 29.03.2024, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
ВХІД
Міні-чат
200
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 161
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
КАЛЕНДАР
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2013 » Жовтень » 27 » Самбір відвідала делегація керівників навчальних закладів з Естонії.
20:26
Самбір відвідала делегація керівників навчальних закладів з Естонії.
Самбір відвідала делегація керівників навчальних закладів з Естонії.

Про активну  роботу  шкільних європейських клубів у  ЗНЗ  м. Самбора відомо давно. Особливу активність у цьому питанні виявляє опікун шкільного європейського клубу СШ №8 Тетяна Гринкевич. Контакти школярів, які вільно спілкуються в інтернеті англійською мовою з своїми друзями з Естонії, вилились у приїзд до нашого міста великої групи керівників навчальних закладів з міст Раквере та Тапа.

Під час їхнього перебування в місті, перша зустріч відбулась з самбірськими директорами шкіл у стінах гімназії. Звісно ж,  гімназисти зустріли гостей українською піснею, поетично-пісенним монтажем українською та англійською мовами. Спільне засідання семінару керівників розпочав заступник начальника відділу освіти Святослав Ухач, який розповів про навчальні заклади міста, кількість учнів, стан матеріально-технічного забезпечення. До нього було найбільше запитань у гостей. Наступними виступили завідувач методичним кабінетом Ольга Сорока, директори шкіл Тетяна, Бобровська, Марія Холявко та директор гімназії Олена Кімак.

Великою кількістю запитань засипали гості виступ директора Самбірського професійного політехнічного ліцею Володимира Дзюбинського. Оглянули гості класні кімнати у гімназії, спілкувались з вихованцями, наспівували разом з гімназистами на уроці музичного мистецтва. Багато фотографували різноманітних учнівських виробів з природнього матеріалу, народні костюми, стенди, якими естетично оформлений кабінет народознавства (вчитель Оксана Ярема), у якому відбувалася зустріч.
Приємно вражені були гості з Балтії вихованістю наших учнів, зовнішнім виглядом, культурою поведінки.
    Керівник групи естонських колег Арво Пані поділився своїми враженнями. Він розповів, що в їхніх школах в кожному класі до послуг вчителя комп’ютер і мультимедійний проектор, ведення учнівських щоденників, класних журналів переведено в  електронну систему. Найнижча зарплата у освітянина 715 Є, а зарплата керівників шкіл близько 900-1200 Є. Підручники для шкіл вони вибирають та самі закуповують за бюджетні гроші.
        Учасники зустрічі обмінялися сувенірами.

Переглядів: 645 | Додав: kim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]